pirmdiena, 2012. gada 12. marts

Pildītie rullīši


     Šis našķis prasīs nelielu piepūli, jo būs jāpagatavo palīglīdzekļi. Bet rezultāts ir SUPERgaršīgs un iesaku pamēģināt ikvienam! 
Nepieciešams: roku dvieļu kartona rullis (tas, kurš vidū) un follijs.
Kas jādara: kartona rulli sagriežam 4 daļās (mazos 4 rullīšos) un tos aptinam ar folliju. Tātad izveidojās follija rullīši. Jā, tas bija vienkārši, vai ne?

Našķa pagatavošanai ir nepieciešams: saldētas kārtainās mīklas plāksnes, es iesaku "Tešla". 

Pildījums arī var būt dažāds, bet manā gadījumā bija divi. Pagatavošanai nepieciešams: Kāruma krēmsiers bez piedevām, saldais krējums, žāvētas plūmes, biezpiens.
Pagatavošana: 
    Mīklu atsaldējam un ar nazi sagriežam mīklas plāksni 4 vienādās daļās. Tā kā mums ir tikai 4 "Follija ruļļi", tad jācep būs pa 4 un tas pagatavošanas laiku pagarina, bet nu NEKAS! :) Tātad šo mīklas taisnstūrīti vienkārši uztinam uz "Follija ruļļa" un galu nedaudz saslapinot to piespiežam/pielipinam kārtīgi, lai tas neatvērtos cepšanas laikā. Liekam krāsnī iekšā līdz zeltaini brūns. Ņemam rulli ārā, nedaudz atdzesējam un rullējam nākamos un tā tik turpini.. 
Pildījuma pagatavošana arī ir diezgan vienkārša. 
Pildījums nr.1: saldo krējumu saputojam putkrējumā, tad klāt pievieno krēmsieru un žāvēto plūmju gabaliņus. 
Pildījums nr.2: saldo krējumu saputojam putkrējumā, biezpienu, kurš sablenderēts smalkāks, iemaisam putukrējumā. 
Iespied pildījumu no viena gala un no otra gala vienmērīgi, tā būs vieglāk kā stumt visu no vienas puses iekšā. Ar šo našķi var pamatīgi variēt, jo pildījums var būt TIK dažāds! Lai labi garšo! :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru