pirmdiena, 2012. gada 12. marts

Ko darīt ar 8.martā sadāvinātajām šokolādēm? Trifeles?

     Ja Tavi neskaitāmie pielūdzēji ir sadāvinājuši kaudzi ar šokolādes tāfelītēm, vai, ja vienkārši gribi pagatavot ko našķīgu, tad turpini lasīt. Es cenšos šī konfektes nosaukt par trifelēm, bet gluži klasiskās tās nav. BET garšo tāpat. Tas bija tik vienkārši, ka varētu to darīt katru dienu.
Tev nepieciešamais ir: tumsā šokolāde (piem. 200g = 2 šokolādes tāfelītes) un 200g saldais krējums. 
Kā nojaušam sastāvdaļu attiecība ir 1:1. UN VISSSSSS! 
Cik aizraujoši, ka nepieciešams tik maz. Protams, ja vēlies savas trifeļkončas kaut kur apviļāt, tad iesaku kokosriekstu skaidiņas, sasmalcinātus riekstus, kakao pulveri (klasiski), mandeļu skaidiņas utt. Ļauj vaļu fantāzijai!
Pagatavošana: Katliņā uz lēnas uguns ielej saldo krējumu un uzkarsē līdz GANDRĪZ vārīšanās temperatūrai un tad ber iekšā jau iepriekš salauztos šokolādes gabaliņus. Ļauj šokolādei izkust un ņem nost no uguns. Nevajag pārkarsēt. Liec ledusskapī, lai masa atdziest- tai jābūt diezgan cietai, bet tik, lai varētu to viļāt bumbiņās. (Man ledusskapī stāvēja 2h) UN VISS! Ņem ārā, viļā bumbiņas un ber virsū/izviļā kokosriekstu skaidiņās, vai kur tik sirds kāro.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru