piektdiena, 2012. gada 17. februāris

Labākie kēksiņi jeb cukura sprādziens


Šodien uzzināju pilnīgi jaunu un negaidīti jaunu kēksiņu recepti. Visu vakaru nevarēju nociesties, lai beidzot varētu ar jums dalīties šajā burvīgajā našķī. Ar tīru sirdsapziņu varu teikt, ka šī pagaidām ir labākā recepte kādu esmu mēģinājusi, jo kēksiņi ir mīksti un sulīgi, ar ļoti patīkamu un mazliet neierastu garšu. Visvieglāk sastāvdaļu mērīšanai ir izmantot parasto galda glāzi, kuras tilpums ir 250ml. Sastāvdaļām nav jābūt ļoooti precīzām, es arī vairāk "uz aci". 

Mīklai nepieciešams:
115ml kakao pulveris
230ml milti
115ml sviests (istabas temp.)
1 ola
180ml paniņas
1 tējkarote vaniļas esence
230ml cukurs
1/4 tējkarote sāls
1/2 tējk. cepamais pulveris

Mīklas pagatavošana: 
Kopā sajauc sviestu un cukuru un kārtīgi samaisa. Nav jāizmanto mikseris, visu ļoti viegli var samaisīt ar karoti. Tad masai pievieno olu un vaniļas esenci, turpina maisīt līdz masa kļūst vienmērīgāka. Tad klāt pievienojam pārējās sausās sastāvdaļas un maisam līdz nekur nerēgojas pulvera pēdas, masa izskatīsies pēc kaut kā nedaudz sakaltuša. Beigās pievienojam paniņas un maisām līdz iegūstam mīklas konsistenci. Nekas, ka nav izdevies izmaisīt dažus kunkulīšus, tas nemaz netraucē. Mīkla gatava un liekam krāsnī iekšā!

Jau bez baltā krēma šie kēksiņi ir SUPERgarrrrršīgi, un man pat tā garšo labāk. Bet tie, kuri ir gatavi sajust cukura sprādzienu savā mutē (tas nav pārspīlēti), tie kuriem garšo īpaši saldas lietas, var izmēģināt šo vienkāršo un klasisko krēmu.

Krēmam nepieciešams:
200ml sviests (istabas temp.)
600ml pūdercukurs
2/3 tējkarote vaniļas esence
2 ēdamkarotes 

Pagatavošana: Sviestu, pūdercukuru un vaniļu ar mikseri samaisa kopā, līdz pūdercukura "pūderīgums" ir pazudis. Tad pakāpeniski pievieno vienu un tad otru karoti piena. Visu labi saputo, tikai nevajag pārcensties. Dekorējam savus kēksiņus, pāri pārberam šokolādi.

Gatavs rezultāts:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru